Van welke software voor cursisten kan ik gebruik maken? 

Microsoft Office 365

Voor alle cursisten ICT, AV of talen ingeschreven aan het PCVO Scheldeland zijn er vouchers beschikbaar voor een gratis versie van Microsoft Office 365 gedurende 1 jaar.

  1. Deze vouchers kunnen afgehaald worden aan de secretariaten in Lokeren, Wetteren en Zele.
  2. Dankzij onze afspraken met Academic Office word je geholpen bij installatie en eventuele problemen.
  3. Klik hier voor de rechtstreekse helpdesk.

Adobe Creative Cloud Subscription

Al onze cursisten kunnen voor €65 een Adobe Creative Cloud Subscription voor 1 jaar aankopen.

  1. Ga naar http://www.academicshop.be/creativecloud.php
  2. Klik bij Kies je school en selecteer PCVO’s Oost-Vlaanderen.
  3. Geef je naam, voornaam en e-mail adres op.
  4. Kies Zonder vouchercode en vervolledig de aanvraag. Je ontvangt verdere uitleg en een code per e-mail.

Microsoft versies

Cursisten computer-operator, programmeren en windows10 (gevorderden) kunnen zich opgeven voor gratis Microsoft versies. Er is een licentieovereenkomst tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Microsoft. Er wordt gebruik gemaakt van Imagine. 

Wat is Imagine?

Imagine, het vroegere Dreamspark & MSDNAA, werd speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de software behoeften van studenten, docenten en medewerkers van het hoger- en universitair onderwijs met opleidingen met informaticagerelateerde vakken. Via deze weg kunnen ze het gebruiksrecht verkrijgen van alle Microsoft software pakketten die opgenomen zijn in het Imagine-programma (Opgelet: Microsoft Office valt hier niet onder!!).

Wie mag gebruik maken van Imagine?

Imagine van het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen mag enkel gebruikt worden door studenten die minstens één ICT-gerelateerd opleidingsonderdeel volgen alsook door personeel die betrokken zijn bij ICT onderwijs. Uiteraard moeten deze personen ingeschreven zijn aan één van onze scholen, dit wordt gecontroleerd door de scholen zelf.

Wat na het afstuderen?

De softwarelicenties blijven onbeperkt geldig. Wat u gedownload en geïnstalleerd heeft mag u ook als je afgestudeerd bent, blijven gebruiken binnen de grenzen van de licentieovereenkomst (dus niet voor commercieel gebruik). Uiteraard kan u na het einde van uw studies geen nieuwe software meer downloaden.

Hoe bestellen?

Neem contact op via https://scheldeland.net/contact/computer.