Schoenhersteller

Schoenherstellers worden steeds schaarser in Vlaanderen, toch hebben we ze heel hard nodig. Daarom bieden wij op onze campus in Lokeren de opleiding schoenhersteller aan. De klemtoon ligt op het technisch correct herstellen en onderhouden van schoeisel maar ook andere lederwaren komen aan bod.

Opleiding omschrijving

De schoenhersteller herstelt schoenen en lederwaren. De klemtoon ligt op de technische hersteldienst. De schoenhersteller onderhoudt lederwaren, herstelt schoeisel en aanverwante producten zoals handschoenen, kledij, riemen en boekentassen. Ook kleine orthopedische aanpassingen heeft hij onder de knie.

Premies & tegemoetkomingen

NIEUW: Deze opleiding komt vanaf schooljaar 2019-2020 in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (vervangt het huidige Betaald Educatief Verlof) en opleidingscheques! Klik hier voor de voorwaarden voor het Vlaams opleidingsverlof of voor Opleidingscheques.

Structuurschema

De opleiding bestaat uit 7 modules:

  • Technologie lederwaren 20 lt

  • Basis lederbewerking 40 lt

  • Technologie van de schoen 40 lt

  • Schoenherstel basis 80 lt

  • Schoenherstel gevorderd 100 lt

  • Herstel lederwaren 20 lt

  • Kleine orthopedische aanpassingen 40 lt

De eerste 4 modules zijn basismodules, deze kunnen gevolgd worden op 1 jaar (1 lesmoment per week). Als je slaagt kan je in het 2e jaar de andere 3 modules volgen.

Wij hechten veel belang aan milieu en veiligheid. Het gebruik van nauwaansluitende kledij in het atelier is verplicht. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, oordopjes, veiligheidsbrillen,… zijn steeds aanwezig. Om hygiënische redenen kan/mag je je eigen PBM’s meebrengen.

Informatie ivm certificaat

Deze opleiding leidt tot een certificaat Schoenhersteller.

Informatie ivm evaluatie

Bij ons geen examenvrees! in de loop van de opleiding worden verschillende praktijkoefeningen beoordeeld.