Metselaar

 

In de cursus metselaar 1 en 2 leer je eerst eenvoudig metselwerk uit te voeren. Je leert waterkeringslagen aan te brengen in muurfragmenten met openingen en een spouw. Kleine betonelementen maak je in je zelfgemaakte bekisting. Nadien leer je grondwerkzaamheden uit te voeren: plaatsen van rioleringsbuizen, metselen van keldermuren, plaatsen van vochtisolatie in kelders,… Metselen  1 en 2 zijn allebei opleidingen die je op 1 lesavond kan volgen, 1 schooljaar lang. Wens je 2 lesavonden les te volgen om sneller je certificaat te behalen dan kan dit ook.

In de opleiding metselaar 3 kunt u zich vervolmaken tot een geschoold arbeider. Aan de hand van een plan, met mortel gemetselde bakstenen en/of lijmblokken bouw je een mini-woning waarbij de buitenmuren voorzien zijn van een gedeeltelijk geïsoleerde spouw.

NIEUW: BEN je mee ?

Leer Bijna EnergieNeutraal bouwen bij ons !

Concreet: Bouw je eigen mini BEN-woning in ons atelier. Werden alle naden en doorvoeringen zorgvuldig afgewerkt ? Zijn de overgangen tussen de wanden en de vloeren luchtdicht ? Sluiten de isolatiepanelen nauw aan ? Ook op de moeilijke plaatsen zoals tussen de muur en het dak of de muur en het raam

Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingscheques, betaald educatief verlof en voor premies van het Fonds vakopleidingen in de bouw (FVB)