Mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens

 

HULPMECANICIEN PERSONEN- EN LICHTE BEDRIJFSWAGENS

De hulpmecanicien personen- en lichte bedrijfswagens voert een klein en groot onderhoud uit. Eenvoudige herstellingen, bandenmontage en een wagen verkoopsklaarmaken maken ook deel uit van zijn kennis.

In deze opleiding hulpmecanicien (=  cursus Mecanicien 1 personen- en lichte bedrijfswagens) leer je de basisvaardigheden en -technieken voor het uitvoeren van een onderhoud, frequente kleine herstellingen aan een wagen en het klaarmaken van een nieuwe wagen. Ook het vervangen van bougies, batterij, verlichting, remmen e.d. na een zelfuitgevoerde diagnose komen aan bod. Je kan een band vervangen en uitbalanceren, alle koetswerkdelen demonteren en monteren, ruitenwisser- , koelsysteem- en brandstofonderdelen vervangen.

MECANICIEN PERSONEN- EN LICHTE BEDRIJFSWAGENS

Als mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens ben je belast met onderhoudsactiviteiten (periodiek onderhoud alsook onderhoud voor de technische inspectie). Je spoort frequente storingen op en herstelt voertuigen. In de opleiding Mecanicien Personen- en Lichte Bedrijfswagens worden vaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van een onderhoud, het uitvoeren van herstellingen, het klaarmaken van een nieuwe wagen en het reviseren van motoren.
Ook het stellen van een diagnose en het uitvoeren van de herstelling alsook het afstellen van de carburatie en de ontsteking komen aan bod.

Wij hechten veel belang aan milieu en veiligheid. Het gebruik van nauwaansluitende kledij en veiligheidsschoenen is in alle ateliers verplicht. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, oordopjes, veiligheidsbrillen,…. zijn steeds aanwezig. Om hygiënische redenen kan/mag je je eigen PBM’s meebrengen.