Masseur

massage onderbeen

Dagelijks bouwen we veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage met basis massagetechnieken is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan. Door het geven van een professionele massage kun je mensen helpen om de opgebouwde spanningen los te laten. Onder massages wordt enerzijds de klassieke massage verstaan, die bestaat uit een mix van massagehandelingen zoals knijpen, wrijven, duwen, enzovoort, en anderzijds alternatieve massages die meestal een oosterse of Aziatische oorsprong hebben.

Voor wie is deze opleiding? Voor iedereen die graag wil leren masseren of ervan geniet gemasseerd te worden. Deze opleiding behoort bij het volledige traject om een gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) te worden maar kan ook apart gevolgd worden om je louter als masseur te vestigen.

Voorkennis: Er is geen voorkennis nodig om te starten met de cursus lichaamsmassage.

Materiaal en kostprijs: Je koopt eenmalig een witte schort die je bij alle opleidingen van de afdeling lichaamsverzorging kunt dragen. Per opleiding is er een bepaalde materiaalkost die je kunt terugvinden bij de informatie per cursus.

NIEUW! Deze opleiding komt vanaf 1 september 2019 in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor Opleidingscheques.  Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Inhoud: De opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Toch is er ook een theorie-onderdeel aan gekoppeld om ook inzicht te krijgen in het menselijk lichaam, de mens als wezen en de anatomische opbouw van beenderen en spieren.

De opleiding bestaat uit de cursus Lichaamsmassage en kan aangevuld worden met de cursus Voetreflexmassage.

Combineer deze opleiding met andere beautycursussen!

  • Manicure of pedicure: ideaal om je proefmodellen een manicure of pedicure aan te bieden tijdens de inwerktijd van je masker(s)

  • Volg de module Make-up (1 lesmoment per week): zo kan je model huiswaarts met een mooie make up.

  • Volg de cursus Gelaatsverzorging: zo heeft je model een perfect verzorgde huid!

  • Ook de cursus Ontharing is een praktische aanvulling bij deze opleiding.

  • Met de cursus voetreflexmassage leer je ook een alternatieve behandelingsmassage.

Studiebewijs: Na het volgen van de cursus Lichaamsmassage (120 Lt) behaal je reeds het certificaat Masseur.

Masseur

Wat na deze cursus? Met het certificaat van Masseur kun je terecht in de specialisatiemodules. 

Meer info?

  • Heb je een vraag over deze cursus? Klik dan hier om een berichtje te sturen. 
  • Klik hier voor het volledige uurrooster van de afdeling.
  • Klik hier voor de folder met algemene informatie van de afdeling en de prijzen per opleiding.