Kok

De koks aan het werk in de keuken

Ben je hulpkok en wil je je verder bekwamen? Dan kun je onder andere terecht in de opleiding kok. We breiden onze kookvaardigheden verder uit en leren ook gasten correct onthalen en bedienen. Door een aantal keer te koken voor vrienden en genodigden doen we ook echte horeca-ervaring op.Wij besteden in heel de opleiding veel aandacht aan (voedsel-)veiligheid, hygiëne en ergonomie. Je draagt een heuse koksuitrusting en toque (koksmuts), en je snijdt met een professionele messenset die je zelf aankoopt of via onze leverancier online kunt bestellen.

Voorkennis: Certificaat Hulpkok (eerste 6 modules van het schema). Deze opleiding is onderworpen aan de meldingsplicht met betrekking tot levensmiddelenhygiëne.

De opleiding omvat volgende cursussen:

Kostprijs: Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. Je koopt het uniform en de messenset bij de eerste module die je volgt. Bij iedere module wordt ook een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! 

Deze opleiding komt vanaf 1 september 2019 in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof en voor opleidingscheques. Klik hier voor de voorwaarden voor het Vlaams opleidingsverlof of voor Opleidingscheques

Deze opleiding komt ook in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Behaal je een eerste diploma secundair onderwijs in combinatie met deze opleiding, dan heb je recht op een premie van de Vlaamse Gemeenschap die gelijk is aan het betaalde inschrijvingsgeld.

Permanente evaluatie en feedback

  • Tijdens de praktijklessen geeft de leerkracht algemene tips en aandachtspunten.

  • Je wordt bijgestuurd in je handelingen en vaardigheden.

  • Je krijgt persoonlijke feedback van de leerkracht indien nodig.

  • Er is een eindproef (eigen gerecht).

  • Je kookt voor genodigden.

  • De laatste lesdag krijgt de cursist individueel feedback in verband met de bereikte basiscompetenties. 

 Studiebewijs- Diploma Secundair Onderwijs

Slaag je voor alle modules, dan behaal je het certificaat van Kok. Het certificaat Kok geeft, samen met het certificaat Aanvullende algemene vorming recht op een Diploma Secundair onderwijs! Behaal je zo het diploma van kok, dan krijg je van de Vlaamse Gemeenschap een premie die gelijk is aan het inschrijvingsgeld dat je betaald hebt voor de opleiding! 

Met het certificaat van Kok heb je ook toegang tot onze masterclasses! Tevens kun je verder doorstromen naar Keukenverantwoordelijke. 

Meer info?

  • Heb je een vraag over onze kookopleidingen? Klik dan hier om ons een berichtje te sturen.

  • Klik hier voor het volledige uurrooster van de afdeling.

kok