Duits

Wil je meer weten over onze taalcursussen? Kom dan zeker naar één van onze infosessies! We geven je meer uitleg over onze cursussen en je kan ook een niveautest maken. 

Waar & wanneer: Zaterdag 23 juni doorlopend van 10u tot 12u30 bij PCVO Scheldeland, Durmelaan 34A, Lokeren of bij PCVO Scheldeland, Nieuwstraat 11, Wetteren

Duits 1 en 2

Op de latten in het hooggebergte, wandelen in het Zwarte Woud, wijnproeven aan de Moezel, een kamer reserveren per mail.
Een mondje Duits kan wonderen doen.

Duits 3, 4, 5 en 6

Zonder benzine op een boogscheut van Keulen, even de benen strekken in een Raststätte langs de autosnelweg, een Duitse klant aan de lijn?
Dit zijn enkele alledaagse situaties waar deze cursus je op voorbereidt.    

Conversatie

Je bent al behoorlijk vlot en een conversatiegroep zegt je wel wat. Je wilt je niveau op peil houden en zelfs opkrikken. Hier kun je van gedachten wisselen over allerlei actuele onderwerpen. Jouw spreek- en luistervaardigheden aanscherpen is ons doel.

Conversatie CLIL Talen voor leerkrachten

Ben je een leerkracht en droom je ervan jouw niet-taalvak aan te bieden in het Duits?
Wil je daarom je Duits tot een niveau C1 brengen?
Tijdens de 13 contactmomenten ligt de focus op spreken en luisteren. Het lezen, schrijven en de ondersteunende kennis worden voornamelijk thuis ingeoefend via ons stevig uitgebouwde leerplatform.
De aangeboden thema’s zijn steeds gerelateerd aan jullie vak en de CLIL filosofie.