Cursisten NT2 bezoeken kasteel van Laarne

zo, 24-06-2018

De klas Nederlands voor anderstaligen 2.4 uit Wetteren bezocht het Kasteel van Laarne. Dit vonden de cursisten ervan:

Het Kasteel van Laarne is een kasteel in de Vlaamse gemeente Laarne. Het is een mooi kasteel om te bezoeken. De bouwmaterialen zijn Balegemse zandsteen en rode baksteen. Vroeger was het kasteel een hoeve, maar nu is het een museum. Er zijn verschillende kamers te bezoeken waar mensen leefden. Aan de muren kan je mooie wandtapijten en schilderijen zien. Er is ook een fantastische zilvercollectie.
Rose, Justino, Hawlatou, Indra

Wij hebben het Kasteel van Laarne bezocht. Het kasteel werd in de 11de eeuw gebouwd en in het begin was het een waterburcht. Dit kasteel is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in België. De architectuur van het kasteel is prachtig en uniek. Er staan 4 torens. De donjon is de belangrijkste, best versterkte toren van het kasteel. De vloer van het gelijkvloers is in marmer. Er is ook een mooie ridderzaal. Bezoekers kunnen de antieke meubels zoals prachtige kasten met ‘deugden’ zien. Het was een plezier om traditionele wandtapijten en schilderijen te bewonderen. We zijn onder de indruk van de Europees vermaarde zilvercollectie. Ga terug in de tijd en bezoek het kasteel van Laarne met jouw vrienden en familie!
Emma, Tatiana, Dorota, Amel

Vorige week bezochten we het Kasteel van Laarne. Dit kasteel heeft een mooie en interessante geschiedenis. Toen we dit kasteel bezochten konden we het belang van de geschiedenis en de geest van deze plaats voelen. We hebben veel mooie wandtapijten gezien. De mooie zilvercollectie vertelde ons over de tradities van vroeger.
Elena, Zarema, Zaira