WEBSITE ONDER CONSTRUCTIE

Opleiding Bouw

cvo Groeipunt biedt  de beroepsopleidingen metselaar en vloerder-tegelzetter aan. Dit zijn twee vakopleidingen uit de bouwsector.

WEBSITE ONDER CONSTRUCTIE

Opleiding Bouw

De metselaar is een geschoolde arbeider die op het einde van de opleiding voldoende geschoold is om een woning met een beperkt volume vakkundig te bouwen in de werkplaats van de school. De constructie van deze woning bestaat hoofdzakelijk uit bakstenen, beton, vochtweringen en isolatiematerialen. De werkzaamheden gebeuren aan de hand een bouwplan.
NIEUW: onze opleiding metselen is BEN. Je leert de nieuwste technieken aan om Bijna EnergieNeutraal te bouwen. Dit is de nieuwe bouwstandaard.

De vloerder-tegelzetter leert gedurende de opleiding zowel vakkundig vloertegels verlijmen als vloertegels plaatsen in een mortelbed. De vloerder-tegelzetter leert eveneens wandtegels plaatsen en terrassen aanleggen.

Om deze werkzaamheden met succes te kunnen uitvoeren wordt bij het vloeren het plaatsen van een dekvloer aangeleerd. Bij het plaatsen van wandtegels gaat onze aandacht naar de loodrechtheid van de draagmuur en natuurlijk naar het perfect plaatsen van de wandtegels. De afwerking maakt het geheel heel mooi.Het certificaat metselaar is erkend voor het gereglementeerd beroep ruwbouwactiviteiten.

Het certificaat vloerder-tegelzetter is erkend voor het gereglementeerd beroep tegel-, marmer- en natuursteenactiviteiten.

Deze opleidingen komen in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof, voor Opleidingscheques of premies van het Fonds vakopleidingen in de bouw (FVB).

ONZE OPLEIDINGEN Bouw

Cursussen volwassenenonderwijs Groeipunt

WEBSITE ONDER CONSTRUCTIE

Op dit ogenblik geen Groeipuntopleidingen ingepland voor Bouw

Neem contact met ons op als u met een groep mensen deze cursus wenst te volgen.
U kan ons ook contacteren met de vraag om op de wachtlijst te komen voor deze opleiding.


Cursussen voor schooljaar 2020-2021 komen binnenkort online.

opleidingen bouw

opleiding Bouw

CVO GROEIPUNT
OPLEIDING Bouw