Technicus gasvormige brandstof GI D

Technicus gasvormige brandstof GI
  ma di wo do vr za zo
vm              
nm              
av              
Lokeren Durmelaan
Atelier Centrale verwarming Loods

van

17-02-2020

tot

19-06-2020

Begin uur

18:30

Eind uur

22:05
Deze cursus is volzet. Interesse? Laat je gegevens hier achter. We contacteren je om de mogelijkheden te bekijken.

Technicus gasvormige brandstof GI

Als erkend technicus gasvormige brandstof GI heb je de kennis om een centraal stooktoestel (gasbrander) dat gevoed wordt met gas te installeren, te onderhouden, te herstellen, controleproeven uit te voeren en de nodige bijhorende reinigings- en verbrandingsattesten in te vullen. De opleiding verwarmingsaudit is inbegrepen. 
De opleiding duurt 14 weken, 2 lesmomenten per week, en omvat theorie en praktijk in een zeer goed uitgeruste werkplaats. De lessen gaan door in ons centrum te Lokeren, Durmelaan 34 A.

Ons centrum reikt zelf het erkenningsnummer LNE (attest met GV nummer) van het Departement Omgeving uit, op voorwaarde dat je tijdig een retributie betaalde aan onze school.

Je kan je ook laten certificeren als CERGA-installateur. Hiermee kan je zelf, zonder tussenkomst van derden, afspraken maken met de gasleverancier om de gaskraan te openen.

Hernieuwing van je erkenning of attest is ook mogelijk. Hernieuwers nemen deel aan het examen en volgen de lessen volgens interesse. De eerste les aanwezig zijn is zeer belangrijk: je krijgt een overzicht van de inhouden per lesmoment.

Voor alle vragen over CERGA mail je naar cerga@scheldeland.net

Informatie ivm evaluatie

In de loop van de opleiding worden verschillende theorie examens georganiseerd: normen, wetgeving, verwarmingsaudit, gasbranders. Daarnaast worden praktijkoefeningen beoordeeld. Op het einde is er ook een examen met een externe jury zoals het Departement Omgeving dit voorschrijft. De eerste les wordt het evaluatiesysteem uitgelegd.

Werknemers kunnen Opleidingscheques en Vlaams Opleidingsverlof aanvragen.

Praktische informatie
Lesuren Prijs lessen Materiaal Prijs materiaal
120 180€ Syllabus 50 €
    Cerga-certificiëring 320 €
    Retributie Departement Omgeving (Vlaamse Overheid): 144 € *  

* Vanaf 1 januari 2020 zal de erkende technicus de toezichtsretributie niet langer 5-jaarlijks moeten betalen, maar jaarlijks. De inning van de jaarlijkse retributie zal door de Vlaamse overheid automatisch gebeuren.