AAV Maatschappij M E

AAV Maatschappij M
  ma di wo do vr za zo
vm              
nm              
av              
Lokeren Durmelaan
Taal 207 - 2e verdieping

van

29-01-2020

tot

10-06-2020

Begin uur

8:45

Eind uur

12:00

AAV Maatschappij M

Wat is "een maatschappij"? Wat is mijn rol? Hoe participeer ik aan deze maatschappij? Hoe informeer ik me? Waar kan ik duidelijke en accurate informatie vinden? Hoe zijn andere maatschappijen georganiseerd? Hoe is de staat België georganiseerd en hoe komt het dat dit allemaal zo complex lijkt? Hoe zit dat nu met de Europese Unie? Is België echt wel zo'n welvarend land? Wat is de invloed van media op ons denken?

Naast een theoretische benadering krijgen cursisten op regelmatige tijdstippen taken om zelf allerlei dingen na te gaan. Aan de hand van de actualiteit worden verschillende maatschappelijke problemen en situaties onderzocht. De cursist leert essentiële vaardigheden op het vlak van autonoom denken en handelen, communicatie en samenwerking, vorming van een positief zelfbeeld en veerkracht, sociaal functioneren, exploratie, het nemen van initiatief en creativiteit, actief burgerschap en sociale integratie.

Volgende thema's komen aan bod:

  • politiek: wat is dat? waarom?
  • de verschillende staatsvormen (democratie, monarchie, federale staat, republiek, dictatuur, …)
  • de Belgische staat en zijn organisatie
  • België en de Europese Unie
  • armoede en welvaart
  • media

Er wordt 25% of 50% van de lestijd als afstandsonderwijs ingericht. Hiervoor krijg je taken en lessen om thuis te verwerken.

Praktische informatie
Lesuren Prijs lessen Materiaal Prijs materiaal Lestempo Opleidings-
cheques
Educatief
verlof
80 0 € Kopieën 12€ wekelijks Ja Ja