Initiatie buitenlandse keuken

Evaluatie: permanent
Voorkennis: certificaat Hulpkok
Vervolgcursus: Buitenlandse keuken

Leerinhoud:

In deze module reizen we de wereld rond met de bedoeling exotische en vreemde grondstoffen, bereidingswijzen en smaken te leren kennen. We brengen de smaken van het Oosten en Westen samen op het bord. We gaan een kijkje nemen over de grenzen om onze warenkennis nog meer uit te breiden. We leren trendy gerechtjes klaar maken op basis van streekproducten uit de plaatselijke buitenlandse keukens. De basistechnieken hebben we reeds geleerd in onze hulpkok – kok module. Door deze opleiding leren we creatief zijn en leren we onze klassieke keuken op te waarderen door open te staan voor culinaire invloeden van over de hele wereld.

 

Na onze reis rond de wereld komen we terug is ons eigen België. Een prachtige keuken rijk aan grote topchefs, een keuken om fier op te zijn. De oorsprong van de Belgische keuken ligt in de middeleeuwen. De gerechten ontstonden achter de fornuizen van de huismoeders en niet in de Koninklijke paleizen zoals bijvoorbeeld in Frankrijk het geval was. Terwijl een thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, met dewelke ze dikwijls ook kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk.  Onze Belgische keuken omvat prachtige en eerlijke producten. Denk maar onze asperges – witlof – hopscheuten – Donkmeerse paling – Gentse waterzooi, Vlaamse stoverij. Ook het varkens - en rundvlees, het wild uit de Ardennen is van topkwaliteit. En vergeten we daarbij de Noordzee garnalen en zeetong niet. Onze chocolade van Callebaut, dat is chocolade met een hoog cacaobotergehalte. Het bedrijf werd opgericht in 1911 in Wieze.  De Belgische landbouwers produceren een groot aantal Belgische kazen met name Beauvoorde, Lo, Wijnendale, Passendale, Maredsous.. Enekle Belgische bieren: Gueuze, Orval, Leffe, Hoegaarden..

België staat met onze topchefs Peter Goossens, Geert van Hecke, Gert De Mangeleer op de lijst van de honderd beste restaurants ter wereld.

Praktische informatie
Lesuren Prijs lessen Materiaal Prijs materiaal Lestempo Opleidings-
cheques
Educatief
verlof
80 120 € Kopieën 5 € wekelijks Ja Ja
    Ingrediënten 150 €