Info talen

Welkom bij de afdeling talen!

Interesse? Ook in het tweede semester (start in de week van 27/1/20) kan je nog instappen! Met een korte niveautest oriënteren we je naar het juiste niveau. Contacteer ons via het contactformulier of mail naar kristine.vanacker@scheldeland.net.

In Beveren, Lokeren, Wetteren en Zele kan je zowel overdag als ‘s avonds bij ons terecht voor een uitgebreid talenaanbod: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. Daarnaast geven we in Beveren, Dendermonde, Sint-Niklaas en Wetteren ook Nederlands voor anderstaligen.

Wie vlot een vreemde taal spreekt, heeft een belangrijke troef in handen. Vakanties worden veel leuker en ook in de bedrijfswereld heb je meteen een stapje voor. Onze afdeling talen staat reeds jaar en dag bekend om haar professionele werking en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Onze taalcursussen overdag zijn een extra troef. Wie in een ploegensysteem werkt, kan de cursus afwisselend overdag en 's avonds volgen.

In onze lessen staan dagelijkse onderwerpen en herkenbare situaties centraal. Al snel kun je gebruik maken van je praktische kennis. Bij ons betekent een taal studeren veel meer dan enkel les volgen. Leren doe je immers het best in een gezellige omgeving. Wij zorgen ervoor dat alle factoren hiervoor aanwezig zijn. Jaarlijks organiseren wij talrijke activiteiten: ontmoetingen met native speakers, optredens, filmavonden, theatervoorstellingen, citytrips, buitenlandse reizen...

Vlaams Opleidingsverlof en Opleidingscheques

Het Betaald Educatief Verlof (BEV) werd vervangen door het Vlaams Opleidingsverlof (VOV).

De opleidingen Frans/Engels/Duits komen in aanmerking voor VOV en opleidingscheques t.e.m. richtgraad 2. De opleidingen Italiaans en Spaans werden helaas niet opgenomen in de Vlaamse Opleidingsdatabank.

Als je vorig schooljaar (2018-2019) reeds een opleiding Frans/Engels/Spaans/Duits/Italiaans volgde en Betaald Educatief Verlof (BEV)opnam, kan je onder dezelfde voorwaarden BEV blijven gebruiken tot en met 31/12/2021.

Klik hier om een overzicht te zien van al onze taalopleidingen.

Contact

Heb je een vraag? Klik dan hier om een berichtje te sturen.