Info koken

Voor wie is deze opleiding?

Ben je een gepassioneerde hobbykok of wil je in de horeca aan de slag als kok, traiteur of medewerker brasserie? Dan kun je in kookschool de Koevliet in Zele terecht voor een opleiding! Onze ervaren koks en bakkers leren je stap voor stap koken of bakken volgens de regels van de kunst. We besteden veel aandacht aan voedselveiligheid en hygiëne. De lessen gaan door in onze professioneel uitgeruste keukens met restaurant en bar. Je draagt een koksuniform en werkt met een professionele messenset.

Wekelijks bereid je trendy of klassieke gerechten. Na de les eet je met de klasgroep alles gezellig samen op en nadien doe je samen de afwas en kuis je de keuken zodat alles weer netjes is voor de volgende groep.  

Je kunt zo instappen zonder voorkennis in de volgende cursussen: 

Wij bieden de volgende opleidingen aan die leiden tot een certificaat:

Verder hebben we ook een aantal masterclasses voor gevorderden 

Materiaal en kostprijs:  

 • Het koksuniform kost 35 €.
 • De professionele messenset koop je eenmalig bij de aanvang van de opleiding bij Horeca De Meester via webshop. Deze kost maximaal 85 € en minimaal 55 € (zonder fileermes).
 • Je betaalt het inschrijvingsgeld, of je wordt er geheel of gedeeltelijk van vrijgesteld. 
 • Iedere module wordt er een bedrag aangerekend voor de ingrediënten die verbruikt worden: je krijgt dan ook iedere les een lekkere maaltijd voorgeschoteld! De prijs van de ingrediënten en de syllabus staat vermeld bij de info per cursus.

Voorkennis?

Jouw passie voor koken volstaat!

Gratis opleiding voor werkzoekenden die aan de slag willen in de Horeca?!

In samenwerking met VDAB bieden we 2 keer per jaar een opleiding voor werkzoekenden aan: ben je werkzoekend, wil je aan de slag in de horeca, maar beschik je niet over de juiste competenties of certificaten, dan kun je in 16 weken GRATIS een opleiding keukenmedewerker of hulpkok volgen.  Een stage van 4 weken in een horecazaak met openstaande betrekking is inbegrepen. Voor meer info klik hier.

Wil je je diploma secundair onderwijs behalen?

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs en is koken echt iets voor jou? Dan kan je de opleiding Kok volgen. Samen met algemene aanvullende vakken behaal je het diploma secundair onderwijs. Voor meer info en inschrijving voor de infosessies, klik je hier.

  Meer info?

  • Heb je een vraag over onze kookopleidingen? Klik dan hier om ons een berichtje te sturen.
  • Klik hier voor het volledige uurrooster van de afdeling.
  • Volg ons op Facebook