Info Fotografie

Welkom bij onze afdeling Fotografie!

NIEUW vanaf schooljaar 2019-2020: alle modules uit het studiegebied FOTOGRAFIE komen in aanmerking voor het VOV=Vlaams opleidingsverlof (vervangt het huidige BEV=Betaald Educatief Verlof) en opleidingscheques! Klik hier voor de voorwaarden voor het Vlaams opleidingsverlof of voor Opleidingscheques
Onze opleiding fotografie leidt tot het officiële certificaat Fotograaf. Het certificaat van deze opleiding leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende Algemene Vorming tot het diploma secundair onderwijs.
Opgelet: modules "Digitale fotografie" leiden nooit tot het officiële certificaat Fotograaf.

Op onze campussen in Beveren, Lokeren, Wetteren en Zele bieden we cursussen fotografie aan voor beginners en gevorderden. Deze cursussen kunnen gevolgd worden in het kader van persoonlijke ontwikkeling of voor professionele doeleinden.

De volledige opleiding fotografie bestaat uit 10 cursussen. Je wordt professioneel begeleid door een team van leerkrachten die elke dag in de praktijk staan.

Je kan er voor kiezen om één of meerdere van onderstaande cursussen te volgen. Je start met de cursus Foto Basis A, tenzij je over de nodige voorkennis beschikt om in een andere cursus te starten.

Fotografie basis

 

Fotografie gevorderden

In de basismodules helpen we je om de technische mogelijkheden te doorgronden en word je gestimuleerd om creatief om te gaan met beeld. Als je de grondbeginselen kan toepassen dan zorgen de pro-modules voor gevorderden voor een nieuwe uitdaging. In deze modules leer je je talenten verder ontwikkelen. Het sluitstuk is de module portfolio.

We vertrekken van een idee en dat idee willen we vertalen naar een beeld.

Het gaat vooral om creativiteit, lef, goesting en doorzettingsvermogen en niet te vergeten enig technisch kunnen.

Volg je alle cursussen fotografie, dan behaal je je certificaat fotograaf. Dit is een diplomagerichte opleiding en kan dus in combinatie met aanvullende algemene vakken leiden tot een diploma secundair onderwijs.  

Heb je na het behalen van je certificaat fotograaf zin om je nog verder te specialiseren? Dan kan je één van onze masterclasses volgen.

Contact

Heb je een vraag over onze opleiding fotograaf? Klik dan hier om ons een berichtje te sturen.