Italiaans

Eerste tot en met zesde jaar plus twee conversatiejaren

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Ben je fan van 'la bella Italia'? Heb je zin in een espresso of een overheerlijke pasta? Wil je de weg vragen naar het wondermooie Verona? Volg dan nu een introductiecursus Italiaans!

Richtgraad 2 (3°, 4°, 5° en 6° jaar)

Je bent helemaal overtuigd: Italië is hot! Toch wil je meer dan alleen maar de weg vragen, pasta eten en hippe kleren kopen. Je wenst de fascinerende gebarentaal van de Italianen onder woorden te brengen, of een enthousiaste gids te verstaan die de fresco's van de Sixtijnse kapel toelicht, of nog een praatje te slaan met je gastheer. Dan is deze cursus de geknipte oplossing voor jou.

Richtgraad 3 (1° conversatiejaar)   

Je bent al behoorlijk vlot en een conversatiegroep zegt je wel wat. Je wilt je niveau op peil houden en zelfs opkrikken. Hier kun je van gedachten wisselen over allerlei actuele onderwerpen. Jouw spreek- en luistervaardigheden aanscherpen is ons doel. 

Richtgraad 4 (2° conversatiejaar)

In het tweede jaar conversatie kan de cursist het mondelinge Italiaanse taalgebruik verder perfectioneren via conversatie rond de Italiaanse actualiteit, cultuur, gewoontes... Aan de hand van een waaier van didactische werkvormen (debatten, rollenspellen, presentaties…) leert de cursist zich in nagenoeg alle communicatiesituaties goed uit de slag trekken. De voertaal is exclusief Italiaans. De cursist kan relatief lang aan het woord blijven. Het taalgebruik is gevarieerd en correct. Het spreektempo benadert het gemiddelde tempo van moedertaalsprekers.

 

Maakt deel uit van de afdeling: