Talen

Welkom bij de afdeling talen!
Aangezien Nederlands niet direct een taal is waarmee je overal ter wereld terecht kunt, is het nuttig dat je ook in andere talen een mondje kunt meepraten.

Engels is dé wereldtaal bij uitstek. Frans heb je hier al nodig als je enkele tientallen kilometers zuidwaarts rijdt. Duits is een sterk onderschatte handelstaal. Spaans wordt niet alleen in Spanje gesproken, maar ook op vrijwel het ganse Midden- en Zuid-Amerikaanse continent. Wie maakt niet graag een reisje naar het land met de misschien wel mooiste taal ter wereld, Italië?

Kortom, wie vlot een vreemde taal spreekt, heeft een belangrijke troef in handen. Vakanties worden veel leuker en ook in de bedrijfswereld heb je meteen een stapje voor. Al deze talen kun je bij ons leren. Onze afdeling talen staat reeds jaar en dag bekend om haar professionele werking en kwalitatief hoogstaand onderwijs.  Onze taalcursussen overdag zijn een extra troef. Wie in een ploegensysteem werkt, kan de cursus afwisselend  overdag en 's avonds volgen. Aan een taalcursus aan het PCVO Scheldeland beleef je je hele leven lang plezier.

In onze lessen staan dagelijkse onderwerpen en herkenbare situaties centraal. Al snel kun je gebruik maken van je praktische kennis. Bij ons betekent een taal studeren veel meer dan enkel les volgen. Leren doe je immers het best in een gezellige omgeving. Wij zorgen ervoor dat alle factoren hiervoor aanwezig zijn. Jaarlijks organiseren wij talrijke activiteiten: ontmoetingen met native speakers, optredens, filmavonden, theatervoorstellingen, citytrips, buitenlandse reizen...

Weet je niet in welk niveau je best instapt? Kom dan langs voor een niveautest. Een van onze taalleerkrachten zal de test van jou afnemen en je naar het juiste niveau leiden.

Onze taalcursussen starten in september. Mits de juiste voorkennis kan je ook nog instappen in februari. 

Cursisten talen aan het woord:

 
"Eindelijk kon ik me verstaanbaar maken op reis. Achteraf dacht ik: "Waarom heb ik daar zo lang met gewacht? Het is me zo goed meegevallen dat ik intussen ook de cursus Frans volg!" - Eric - cursist Engels / Frans

"Duits leren is een leuke uitdaging. Communicatie staat centraal. Ik word enorm gestimuleerd om te spreken en al doende te leren. Door de gastvrije en open sfeer voel ik me bovendien erg welkom." - Sabrina - cursiste Duits

 

 

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Duits

Eerste tot en met vijfde jaar

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Op de latten in het hooggebergte, wandelen in het Zwarte Woud, wijnproeven aan de Moezel, een kamer reserveren per mail. Een mondje Duits kan wonderen doen.

Meer info
Engels

Eerste tot en met zesde jaar plus twee conversatiejaren

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Meer info
Engels verkort

Engels op reis

Meer info
Frans

Eerste tot en met zesde jaar plus twee conversatiejaren. Ook korte cursus 'Opfrissing Frans'

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Meer info
Italiaans

Eerste tot en met zesde jaar plus twee conversatiejaren

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Ben je fan van 'la bella Italia'? Heb je zin in een espresso of een overheerlijke pasta? Wil je de weg vragen naar het wondermooie Verona? Volg dan nu een introductiecursus Italiaans!

Meer info
Spaans

Eerste tot en met zesde jaar plus twee conversatiejaren. Ook cursus 'Spaans op reis'

Richtgraad 1 (1° en 2° jaar)

Meer info