Schilder- decorateur

Welkom bij de afdeling schilder-decorateur!
De opleidingen schilder en behanger worden zeer professioneel aangeleerd in ons centrum, gebruikmakend van de nieuwste technieken, gereedschappen e.d.

In de opleiding schilder leer je zowel manueel dekkend als niet-dekkend schilderwerk, pistoolschilderwerk voor interieur en decoratief schilderwerk uit te voeren. Je zorgt zowel voor de voorbereiding, de uitvoering en de afwerking.  We werken uitsluitend met watergedragen verven waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken om een professioneel niveau te kunnen bereiken. Ook doe-het-zelvers zijn welkom.

In de opleiding behanger leer je na het vakkundig voorbereiden van verschillende ondergronden eenvoudig en complex behangwerk uit te voeren. Je leert heel wat verschillende soorten behang met de juiste technieken, machines en gereedschappen professioneel aan te brengen.

Ook hier zijn doe-het-zelvers welkom.

Premies & tegemoetkomingen

Deze opleidingen komen niet in aanmerking voor opleidingscheques of voor betaald educatief verlof.

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Behanger

De behanger is een geschooldarbeider die alle behangwerk uitvoert. Het behangwerk en de bekledingsmaterialen kunnen zowel
eenvoudig als complex zijn.
 

Meer info
Plaatser soepele vloerbekleding

De plaatser soepele vloerbekleding is een geschoold arbeider die alle soepele vloerbekleding plaatst. De plaatsing kan zowel los, gelijmd als gespannen gebeuren op vloeren, hellingen, delen van wanden en trappen.

Meer info
Schilder

Als schilder voer je zowel manueel dekkend (alle soorten dekkende verf) als niet-dekkend schilderwerk (beitsen en vernis) , pistoolschilderwerk voor interieur en decoratief schilderwerk uit. Je zorgt voor de voorbereiding, de uitvoering en de afwerking.

Meer info
Schilder-decorateur

Als schilder-decorateur behandel je oppervlakten: je bent een vakman die zowel schilder, behanger als plaatser is van soepele vloerbekledingen is. Ook speciale schildertechnieken heb je onder de knie.

Meer info
Schilderen basis

In onze opleiding schilderen basis leer je eerst alle mogelijke ondergronden voorbereiden. Dit in functie van de afwerking die gekozen wordt. Schilder je dekkend of niet-dekkend ? Je leert met verschillende soorten borstels, rolletjes, plakband en andere professionele materialen werken.

Meer info