Mode en accessoires

Welkom bij de afdeling Mode!
Onze cursussen staan bekend om hun creatief en hoogstaand niveau. Van het wat oubollige snit en naad-imago is niets meer te merken. Wij houden van een sterke modebewuste en creatieve benadering! Elke cursus vormt een afgerond geheel dat recht geeft op een deelcertificaat.

Beginnende cursisten leren in naaien basis de elementaire kennis van mode maken en machinegebruik: al vlug maak je een eigen rokje, bloesje… Meer gevorderde cursisten kunnen terecht in rok-pantalon, blouse-jurk, vrije tijd, feestkleding, vest-tweestuks, kinderkleding of herenkleding. In al deze cursussen kan je zowel werken voor jezelf als voor je partner of de kinderen.
Creatief werken met stoffen kan je leren in woningtextiel en raamdecoratie.

Ga voor maatwerk! Bij patronen tekenen gebruik je altijd de juiste pasvorm voor je persoonlijke maten. Hier ga je voor het zelf ontwerpen van je eigen kledingstuk! Hoe beter je de basisprincipes beheerst, hoe meer ideeën je hebt om te variëren in model en hoe leuker het wordt!

Wil je een hoed in vilt, bont of andere materialen, dan is de cursus hoeden maken echt iets voor jou. Aan de hand van pasklare patronen of houten vormen maak je eigen creaties voor dagdagelijks gebruik en speciale gelegenheden. Ga je echt voor een persoonlijke toets aan je garderobe dan kan je terecht in onze cursussen accessoires. Accessoires zoals sierjuwelen, sjaals of creatieve handtassen maken je outfit helemaal af. Zowel ambachtelijke als zeer moderne technieken worden in deze richting aangeleerd en toegepast om je kleding te voorzien van een exclusief detail of een schitterend accent.

Heb je zin om te leren breien en op een creatieve manier tot een mooi resultaat te komen dan kan je zeker bij ons terecht: basis- en ajourtechnieken, intarsia (kleurvlakken inbreien) worden aangeleerd en verwerkt in sjaals, mutsen, kousen, knuffels, accessoires ... Warm aanbevolen!

Kleding aanpassen, een rits vervangen of je kleding creatief verstellen? We leren je de knepen van het vak in de cursus eenvoudige retouches.

Als kers op de taart is de cursus kleurenconsulent een aanrader voor iedereen die zich goed wil voelen en er iedere dag stralend wil uitzien: naast kleur en styling krijg je tips over hoe je jouw pluspunten kunt accentueren en je minder goede punten kunt verhullen.
Je ideeën vertalen naar professionele presentaties leer je in de cursus Illustrator voor designers en stylisten

Voor creatieve en modebewuste durvers: cursisten worden gestimuleerd om te creëren, eigen ideeën en persoonlijke creativiteit krijgen een belangrijke plaats.

PCVO Waas en Durme heeft ook een unieke afdeling lederbewerking!

Premies & tegemoetkomingen

Voor deze opleiding kun je geen opleidingscheques en geen betaald educatief verlof aanvragen.

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Accessoires

In de opleiding Accessoires leer je kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd specifiek voor accessoires.
Na het beëindigen van de opleiding kun je

Meer info
Breien

In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd.
Na het beëindigen van de opleiding kan de cursist:

Meer info
Dameskleding

In de opleiding Realisaties dameskleding leer je kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd specifiek voor dameskleding.
Na het beëindigen van deze opleiding kun je

Meer info
Herenkleding

De opleiding Realisaties herenkleding betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd specifiek voor herenkleding.

Meer info
Kinder- en tienerkleding

In de opleiding Realisaties kinder- en tienerkleding leer je kennis en vaardigheden op het vlak van kinder- en tienermode. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd specifiek voor kinder- en tienerkleding.

Meer info
Maatwerk damespatronen

De opleiding Maatwerk damespatronen betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding wordt de cursist gevormd tot het zelfstandig, technisch vaardig en het esthetisch realiseren van maatwerk damespatronen voor elk individu.

Meer info
Maatwerk herenpatronen

De opleiding Maatwerk herenpatronen betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode. In de opleiding wordt de cursist gevormd tot het zelfstandig, technisch vaardig en het esthetisch realiseren van maatwerk damespatronen voor elk individu.

Meer info
Maatwerk kinder- en tienerpatronen

De opleiding Maatwerk kinder- en tienerpatronen betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode.

Meer info
Mode en interieur

De opleiding Mode en interieur betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van mode bij het inrichten van de woning.

Meer info
Mode en textielverkoop

De opleiding Mode- en textielverkoop bestaat uit 4 modules:

Meer info
Modist-hoedenmaken

De opleiding Modist betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van hoedenmaken. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken specifiek voor hoeden aangeleerd.
Na het beëindigen van de opleiding kan de cursist:

Meer info
Retouches

De opleiding Retouches betreft het aanleren van kennis en vaardigheden op het vlak van aanpas en retouches. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd.
Na het beëindigen van deze opleiding kun je

Meer info