Leder

Welkom bij de afdeling leder!

Ons opleidingscentrum is een van de weinige in Vlaanderen met een afdeling lederbewerking. Sinds 2002 is er veel geïnvesteerd in machines en know-how waardoor we het grootste centrum in Vlaanderen zijn geworden. Onze afdeling Leder telt meer dan 400 heel gemotiveerde cursisten per jaar die van heinde en ver komen om bij ons les te volgen. Dit grote succes danken we aan de kwaliteit die onze infrastructuur heeft en aan de professionaliteit van al onze leerkrachten!

Schoenenmaken -ontwerpen

De schoenmaker - ontwerper vervaardigt en ontwerpt verschillende soorten schoeisel. Na eenvoudig te creëren sandalen leer je al snel schoenen, pumps, lage en hoge laarzen vervaardigen, gebaseerd op klassieke modellen, maar met een persoonlijke touch. De focus ligt vooral op draagbaarheid eerder dan op kunst. Er worden ook eenvoudige ontwerptechnieken aangeleerd zodat je later in staat bent om je eigen collectie te maken. In deze opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd.

Schoenhersteller

De schoenhersteller herstelt uiteraard schoenen maar ook allerlei andere lederwaren zoals tassen en accessoires. De klemtoon ligt op het technisch correct herstellen en onderhouden van schoeisel maar ook andere lederwaren komen aan bod. Zelfs kleine orthopedische aanpassingen heb je op het einde van de opleiding onder de knie.

Handtassen en accessoires

Onze afdeling marokijnbewerking heeft het grootste succes. Deze richting is laagdrempeliger dan de andere. De marokijnbewerker vervaardigt en ontwerpt kleine lederwaren zoals broeksriemen, sleutelhangers, geldbeugels en verschillende soorten handtassen in leder en in mindere mate in andere verwante materialen.
Je zal zelf versteld staan wat je op korte termijn in een professionele omkadering kan realiseren. Op het einde van de opleiding ben je in staat om je eigen ontwerp om te zetten in een unieke handtas. Jouw handtas !

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt !

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Handtassen

Ben je creatief, ben je handig en ben je verzot op lederen handtassen, accessoires en riemen, dan is de opleiding handtassen en accessoires echt iets voor jou!

Meer info
Schoenhersteller

De schoenhersteller herstelt schoenen en lederwaren. De klemtoon ligt op de technische hersteldienst.  De schoenhersteller onderhoudt lederwaren, herstelt schoeisel en aanverwante producten zoals handschoenen, kledij, boekentassen.

Meer info
Schoenmaker -ontwerper

De schoenmaker-ontwerper bezit de kennis en vaardigheden voor het ontwerpen en vervaardigen van schoeisel. In de opleiding worden vakkennis en kwaliteit uitgediept en realisatietechnieken aangeleerd.

Meer info