Lassen

Welkom bij de afdeling lassen!

Ons opleidingscentrum biedt volgende lastechnieken aan:

Je kan zonder voorkennis kiezen uit 4 verschillende lastechnieken. Elk van deze lastechnieken vereisen andere lastoestellen, gassen, toevoegmaterialen etc. Je kan bij ons zowel staal, aluminium als inox leren lassen. Dit gebeurt in een prima uitgeruste werkplaats waar je in een veilige omgeving deze opleidingen kan volgen onder begeleiding van vakleerkrachten.

Heb je voorkennis, dan kan je op een hoger niveau instappen. Dit kan voor elke lastechniek.

Tweedekansonderwijs

Een combinatie van twee lastechnieken (uitgezonderd gassmeltlassen) biedt je de mogelijkheid om via het Tweedekansonderwijs je diploma secundair onderwijs te behalen.

Premies & tegemoetkomingen

Alle lasopleidingen kunnen in aanmerking komen voor opleidingschequesbetaald educatief verlof, een premie van Tofam of van het Fonds vakopleidingen in de bouw (FVB)

 

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Elektrodelasser

Elektrodelassen (= BMBE-lassen) is een van de meest gebruikte lasprocessen bij herstellingen, constructie, lassen op locatie en een lasmethode die door doe-het-zelvers snel aangeleerd kan worden.

Meer info
Gassmeltlasser

Gassmeltlassen is een lastechniek die gebruikt wordt bij het uitvoeren van herstellingen (bvb een buis op maat lassen aan je verwarmingsinstallatie) , bij brand- en afbraakwerken in de werkplaats of op locatie.

Meer info
Hobbylassen

Hobbylassen: initiatie lassen

 

Meer info
MIG-MAG-Lasser

MIG/MAG-lassen is een veel gebruikt lasproces bij het uitvoeren van herstellingen, constructie, carrosserie en bij het uitvoeren van onderhoud. Ook door doe-het-zelvers kan deze lastechniek snel worden aangeleerd.

Meer info
Tig-lasser

TIG-lassen is een veel gebruikt lasproces bij het uitvoeren van herstellingen, in de pijpfitterij, lassen van leuningwerk en bij het uitvoeren van onderhoudswerken. Verschillenden materialen zoals staal / ijzer, aluminium en inox kunnen gelast worden met een compact toestel.

Meer info