Koeling en warmte

Welkom bij de afdeling koeling en warmte!

In ons centrum bieden we een hele waaier van erkende vakopleidingen aan:

-Monteur CV
-technicus gasvormige brandstof: GI
-technicus vloeibare brandstof: verbrandingscontrole- stookolietankcontrole
-hernieuwen technicus vloeibare brandstof
-depannage gasbranders
-Cerga certificering

Zonder voorkennis volg je de opleiding Monteur centrale verwarming. Je monteert  en plaatst de installatie op de bouwplaatsen.
Het bewerken en leggen van de leidingen vormen de hoofdmoot van het monteurswerk. Het lezen van de plannen en het organiseren van het werk zijn daarbij zeer belangrijk.  Hierna kan overgegaan worden tot het monteren en aansluiten van de verschillende toestellen (ketel, brandstoftank, verwarmingslichamen, leidingtoebehoren, ventilatiesysteem). De werken kunnen verschillen naargelang het gaat om een nieuwe of over de vervanging van een oude installatie.

Wens je gas- of stookoliebranders in dienst te stellen, te onderhouden of te herstellen dan volg je één van onze gespecialiseerde modules. Als technicus sta je dan in voor het berekenen, ontwerpen, installeren, onderhouden, regelen en herstellen van installaties en toestellen voor centrale verwarming, in industriële of handelsinstellingen, openbare gebouwen en woonhuizen.

Je kan je door L.N.E. voor 5 jaar laten certificeren als technicus gasvormige brandstof en/of als technicus vloeibare brandstof..  De school regelt dit voor jou.

Als technicus gasvormige brandstof kan je op de school je ook extra laten certificeren door Cerga. Er wordt telkens een apart examen georganiseerd waar de cursisten optioneel kunnen aan deelnemen.

Voor alle vragen ivm CERGA:   cerga@waasendurme.be
Ook voor alle CERGA-updates !

Het certificaat Monteur centrale verwarming is erkend voor het gereglementeerd beroep 'installatie cv, klimaat, gas en sanitair' . Je moet eveneens de basiskennis bedrijfsbeheer bewijzen.

Tevens leren wij u de beginselen aan van BEN:

Premies & tegemoetkomingen

Al onze opleidingen koeling en warmte komen in aanmerking voor opleidingscheques en voor betaald educatief verlof.

 

 
Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Depannage gasbranders

Deze opleiding depannage is bestemd voor techniekers en installateurs die CV-installaties herstellen ( gas ) en meer praktische kennis wensen op te doen over de werking, regeling en componenten zoals vandaag gebruikt in een aardgasketel.

Cursusverloop:

INLEIDING (dag 1)

Meer info
Hernieuwen attest erkend technicus vloeibare brandstof TV

Als technicus vloeibare brandstof (vroegere opleiding verbrandingscontrole) heb je de kennis om een centraal stooktoestel dat gevoed wordt met stookolie te installeren, te onderhouden, te herstellen, controleproeven uit te voeren en de nodige bijhorende reinigings- en verbrandingsattesten in te v

Meer info
Installateur Centrale Verwarming

Uit de opleiding Installateur CV bieden we deze 3 specialisatiemodules aan:

-technicus vloeibare brandstof (=verbrandingscontrole)
Stookoliebranders onderhouden, herstellen, inregelen.... Erkenning door LNE mogelijk via de school.

Meer info
Monteur Centrale Verwarming

Als monteur CV ben je de vakman die verwarmingsinstallaties monteert, plaatst en aanlegt. Dit werk voer je vakkundig uit na het lezen van plannen, het organiseren van je werk. Het bewerken en leggen van de leidingen vormen de hoofdmoot van je monteurswerk.

Meer info
stookolietechnicus (stookolietankcontrole)

Het onderhoud en keuring van een stookolietank gebeurt door een stookolietechnicus. Dit is iemand die een opleiding  ‘stookolietechnicus’  heeft gevolgd. Indien je slaagt voor het examen, bekom je het 'Certificaat stooloietechnicus’.

Meer info
Technicus gasvormige brandstof G I ( oude G1 + G2 )

 

Meer info
Technicus vloeibare brandstof

Als technicus vloeibare brandstof (vroegere opleiding verbrandingscontrole) heb je de kennis om een centraal stooktoestel dat gevoed wordt met stookolie te installeren, te onderhouden, te herstellen, controleproeven uit te voeren en de nodige bijhorende reinigings- en verbrandingsattesten in te v

Meer info