Auto

Welkom bij de afdeling auto!

In ons centrum bieden we twee opleidingen uit de autosector aan. Deze opleidingen gaan door in Lokeren.

  • (hulp)mecanicien personen - en lichte vrachtwagens
  • Koetswerkhersteller

Op één jaar kan je hulpmecanicien personen- en lichte vrachtwagens worden voer je vakkundig een klein en groot onderhoud uit. Ook maak je voertuigen klaar voor het keuringsnazicht. Andere eenvoudige herstellingen, bandenmontage of een wagen verkoopsklaar maken kan je ook.

Na de éénjarige opleiding hulpmecanicien kan de nog een tweede jaar opleiding volgen: mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens. Je voert alle soorten onderhoud uit en herstelt personenwagens zowel elektrisch als mechanisch. Benzine- en dieselmotoren hebben geen geheimen meer voor jou. Met gespecialiseerde apparatuur ben je in staat de juiste diagnoses te stellen.

In de opleiding koetswerkhersteller leer je carrosseriedelen voorbereiden, een grondlaag aanbrengen, het aflaksysteem aanbrengen, het droogproces verzorgen en lakfouten herstellen. Dit alles met professioneel materiaal. Mechanische en elektrische onderdelen demonteer en monteer je. Je kan ook aan ruiten, portieren en beweegbare carrosserieonderdelen werken.

Het certificaat Mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens  is erkend voor het gereglementeerd beroep motorvoertuigen met een maximale massa tot 3.5 ton. Je dient eveneens de basiskennis bedrijfsbeheer  te bewijzen. Een opleiding bedrijfsbeheer biedt ons centrum ook aan.

Tweedekansonderwijs

De certificaten mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens en het certificaat Koetswerkhersteller geven in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming recht op een diploma secundair onderwijs.

Premies & tegemoetkomingen

Al deze opleidingen komen in aanmerking voor opleidingscheques en voor betaald educatief verlof.

Opleidingen: 
Opleiding Korte inhoud
Hulpmecanicien personen- en lichte bedrijfswagens

De hulpmecanicien personen- en lichte bedrijfswagens voert een klein en groot onderhoud uit. Eenvoudige herstellingen, bandenmontage en een wagen verkoopsklaarmaken maken ook deel uit van zijn kennis.

Meer info
Koetswerkhersteller

Een koetswerkhersteller is een polyvalent arbeider die alle activiteiten kan uitvoeren op het gebied van plaatwerk, voorbereiding en lakspuiten.

Meer info
Mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens

Als mecanicien personen- en lichte bedrijfswagens ben je belast met onderhoudsactiviteiten (periodiek onderhoud alsook onderhoud voor de technische inspectie). Je spoort frequente storingen op en herstelt voertuigen.

Meer info